Platne kartice sve bezbednije

Bez autora
Jun 06 2010

Interenet i razvoj savremenih IT tehnologija otkrivaju i omogućavaju korišćenje kreditnih kartica za raznorazne oblike kupovine, pa stoga moraju biti sve sigurnije i bezbednije prilikom plaćanja.Zakon o elektronskom dokumentu pomoći će da zaživi elektronska uprava, a Vlada je donela uredbu koja će omogućiti da sem elektronske Vlade Srbije, koja radi bez papira, ovaj proces bude spušten na gradove i opštine kao i na međusobnu komunikaciju. Uskoro će biti otvaren Portal elektronske uprave sa različitim uslugama kao i niz novih servisa koji će moći da se koriste pomoću platnih kartica, ako je o plaćanju reč.

Platne kartice sve bezbednijeInterenet i razvoj savremenih IT tehnologija otkrivaju i omogućavaju korišćenje kreditnih kartica za raznorazne oblike kupovine, pa stoga moraju biti sve sigurnije i bezbednije prilikom plaćanja                                                 
 

Zakon o elektronskom dokumentu pomoći će da zaživi elektronska uprava, a Vlada je donela uredbu koja će omogućiti da sem elektronske Vlade Srbije, koja radi bez papira, ovaj proces bude spušten na gradove i opštine kao i na međusobnu komunikaciju.

Uskoro će biti otvaren Portal elektronske uprave sa različitim uslugama kao i niz novih servisa koji će moći da se koriste pomoću platnih kartica, ako je o plaćanju reč. Elektornski potpis se sve više koristi, a PKS izdaje sertifikat o tom. Očekuje se i uvodjenje vremenskog žiga, kako bi se ubrzalo elektronsko poslovanje, a digitalizacija televizije će doneti niz novih mogućnosti naročito kada je reč o kupovini i komunikaciji.

U Srbiji je izdato više od šest miliona kartica, a broj se ne smanjuje ni u vreme krize. Zato je odgovornost nadležnih i učesnika u ovom poslu za dalje unapređenje platnih kartica posebno naglašena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik